Een wakkere Wereld is op zijn hoede!!!
Home » Gezondheidszorg » BJZ » William Schrikker
Onorthodoxe gezinsvoogd op de bres voor kwetsbare kinderen
Gepubliceerd op 12 mrt 2013
'Allah zal jullie straffen!' zegt een woedende moeder wier oudste dochter uit huis wordt geplaatst. Ze zit scheldend op de achterbank van de auto van gezinsvoogd Jeff Chapman naast haar zwijgende dochter.

Chapman vertrekt geen spier en start de wagen. Enkele maanden later zit hij met dezelfde moeder bij de kinderrechter omdat hij ook haar twee jongste zoontjes uit huis wil plaatsen.

Chapman is opgegroeid in een buitenwijk van Amsterdam, hij spreekt de taal van de straat. Sommige gezinnen kent hij al 15 jaar. Hij is gezinsvoogd bij de William Schrikker Groep, een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Een gedreven onorthodoxe voogd die het ene opvoedingsprobleem na het andere te lijf gaat. Voortdurend onderweg. 'Brandjes blussen' zoals Chapman het noemt.
Geplaatst op 19 februari 2013 door: Skipr Redactie
William Schrikker Groep benoemt nieuwe topman
Erik Heijdelberg start per 1 april 2013 als bestuurder bij de William Schrikker Groep (WSG). Hij volgt Peter Kouwenberg op die met pensioen gaat.
 
Vertrek Kouwenberg
Kouwenberg had zijn pensioen een jaar geleden al aangekondigd, zegt woordvoerder Ad Veen. "Het staat los van het verscherpt toezicht dat de inspectie eind januari heeft ingesteld. Dat is een ongelukkige samenloop. De procedure om een opvolger te vinden was vorig jaar al in gang gezet", zegt Veen. Voor Heijdelberg is het dan ook een verrassing om als bestuurder te starten in een organisatie onder verscherpt toezicht, aldus Veen.
 
Verscherpt toezicht
De Inspectie Jeugdzorg heeft eind januari de onderdelen jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg van de William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht geplaatst. De inspectie had de instelling om een verbeterplan gevraagd na meldingen van kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag in een van de pleegzorghuizen waar de William Schrikker Groep kinderen plaatste. Het opgestelde plan is volgens Jeugdzorg echter niet goed genoeg. Het verscherpt toezicht is opgelegd voor een jaar.
 
Geplaatst op 30 januari 2013 door: Skipr Redactie
 IGZ stelt William Schrikker Groep onder toezicht
De Inspectie Jeugdzorg heeft de onderdelen jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg van de William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht geplaatst.
 
Verbeterplan is onvoldoende
Jeugdzorg had de instelling om een verbeterplan gevraagd na meldingen van kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag in een van de pleegzorghuizen waar de William Schrikker Groep kinderen plaatste. Het opgestelde plan is volgens Jeugdzorg echter niet goed genoeg: Mogelijke risico’s voor kinderen onder begeleiding van de WSG worden nog steeds niet voldoende systematisch ingeschat.

Het verscherpt toezicht is opgelegd voor een jaar. (ANP)

 
Zie ook:
Onderzoek William Schrikker Groep Onderzoek naar risicomanagement.pdf
47 downloads
Advocaat Richard Korver over een onterechte uithuisplaatsing door de William Schrikker Groep
"Klachten van ouders moeten serieus genomen worden"
Geupload op 11 mei 2010
Netwerk, 11 mei 2010 - De zoon van Sharon en Kees werd slachtoffer van misbruik door pleegvader V. Hun klachten kregen weinig gehoor bij de kinderrechter. Peter Kouwenberg, voorzitter van de raad van bestuur van de William Schrikker Groep, vindt dat er beter geluisterd moet worden naar ouders van kinderen die onder toezicht gesteld zijn.
 
Misbruikschandaal binnen pleegzorginstelling
Gepubliceerd op 4 sep 2012
Uitzending van 11 mei 2010
Pleegvader V. misbruikte en verkrachtte jarenlang jonge jongens die door jeugdzorg aan hem waren toevertrouwd. In december 2007 wordt hij tot tien jaar cel en tbs veroordeeld. Maar de betrokken voogdij-instelling erkent nu pas voor het eerst dat ze heeft gefaald.

De William Schrikker Groep plaatste kinderen met verschillende beperkingen bij pleegvader V. in huis. Ondanks signalen van de jongens dat de situatie bij de man thuis niet klopte, ondernam de organisatie niet direct actie.

Hoe kon deze man jarenlang de zorg krijgen over de kwetsbare kinderen? In Netwerk een reactie van de William Schrikker Groep en het verhaal van de ouders van Bob die slachtoffer werd van pleegvader V.
http://www.netwerk.tv/uitzending/2010...