Money is NO Object
Gepubliceerd op 5 mei 2012
What is money?
Recognized as far back as Aristotle, through Adam Smith and into the modern era, John Maynard Keynes told us:
 
 "The age of Chartalist or State Money was reached when the State claimed the right to declare what thing should answer as money to the current money-of-account... To-day all civilised money is, beyond the possibility of dispute, chartalist."

Edited Extracts from:
President Nixon (TV 3, August 15, 1971)
President Barack Obama (C-SPAM, May 22, 2009)
Congressman Ron Paul (CNN American Morning, May, 27, 2009)
Ben Bernanke (CBS, 60 minutes, June 7, 2009)
Alan Greenspan (NBC's Meet the Press, Aug 7, 2011)

Stephanie Kelton, Money is NO Object: http://www.slideshare.net/MitchGreen/...
Where Did the Federal Reserve Get All that Money? http://neweconomicperspectives.org/20...

Google The Web:
The Bretton Woods system
Nixon Shock
MMT
Modern Monetary Theory

Please note that obviously I do not own the copyright of all these videos. Such material is edited and used to provide understanding for issues concerning us all.
 
Zie tevens:
Tegenlicht: Waar Haal Je 160 Miljard Vandaan?
 Geupload op 27 jan. 2010
De Britse econome Pettifor is een prominente 'new economist', oftewel representant van de beweging die streeft naar 'economics in which people and planet matter'. Ze werd vooral bekend met haar werk over staatsschulden en schuldkwijtschelding, en door haar analyses van het mondiale financiële systeem. Binnen de 'new economics' beweging behoren ook de 'green new deal' en de internationale economische ongelijkheid tussen postindustriële landen en ontwikkelingslanden tot haar studieterrein. Al in 2003 deed ze de voorspelling dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk afstevenden op een schuldencrisis. Pettifor is mede-oprichter van de Jubilee 2000 'Drop the Debt' - campagne en zit in die hoedanigheid aan tafel met de Bono's, Bob Geldofs, Youssou N'Dours, Thom Yorkes en Muhammed Ali's van deze wereld. Ze publiceerde o.a. 'The Real World Economic Outlook - the legacy of globalization, debt and deflation' (2003) en 'The Coming First World Debt Crisis' (2006). Ann Pettifor, die geboren werd in Zuid-Afrika, woont en werkt in Londen
The Biggest Scam In The History Of Mankind - Hidden Secrets of Money Ep 4
- Mike Maloney
Gepubliceerd op 15 okt 2013
For more, visit: http://HiddenSecretsOfMoney.com
You are about to learn one of the biggest secrets in the history of the world... it's a secret that has huge effects for everyone who lives on this planet. Most people can feel deep down that something isn't quite right with the world economy, but few know what it is.

Gone are the days where a family can survive on just one paycheck... every day it seems that things are more and more out of control, yet only one in a million understand why. You are about to discover the system that is ultimately responsible for most of the inequality in our world today.

The powers that be DO NOT want you to know about this, as this system is what has kept them at the top of the financial food-chain for the last 100 years.

Learning this will change your life, because it will change the choices that you make. If enough people learn it, it will change the world... because it will change the system .

For this is the biggest Hidden Secret Of Money.

Never in human history have so many been plundered by so few, and it's all accomplished through this... The Biggest Scam In The History Of Mankind.

===========================

For more info. on Gold, Silver, & Mike Maloney, visit the Why Gold & Silver channel and subscribe: http://goo.gl/emXEB
Also join GoldSilver.com & Mike Maloney on other websites and social networks:
Official Websites: http://GoldSilver.com & http://OroPlata.com/
GoldSilver Facebook: https://www.facebook.com/pages/Goldsi...
Mike Maloney Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mike-M...
Hidden Secrets of Money Facebook: https://www.facebook.com/HiddenSecret...
Twitter (GoldSilver.com News): https://twitter.com/NewsGoldSilver
Twitter (Mike Maloney): https://twitter.com/mike_maloney
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/golds...

Thank You for Visiting Us
BANCORRUPTCY
Gepubliceerd op 31 mei 2013
The IMF, Bank of England, Federal Reserve Bank of New York, Dallas & Chicago publications show money is created when loans are made... not before loans are made...
Original Issue Discounts result from the depositing of YOUR Promissory Note..?
Banks, as an Accommodation Party, withdraw that currency from the central banks and "LOAN" it to you..?
See also http://www.freespeechaustralia.org and follow a case where such evidence has been asked of the bank.
 
Het grote geld bedrog
9 mei 2012
Veel mensen denken dat de EU of regering geld maakt of de (Europese) centrale bank…
Of dat landen geld lenen bij hun centrale bank of bij de ECB/FED, dat spaargelden als tegenwaarde bij de banken liggen. En dat er ergens goud tegenover ligt…
 
Dat sprookje is al 50 jaar niet meer zo…
 
Dit is een vereenvoudigd en wat lang verhaal, maar als u het leest dan snapt u de misdadigheid. Het is leuk geschreven denk ik en misschien kan iemand een animatie maken voor social media. Lees verder
Goldman Sachs en Griekenland (Promo)
Geupload op 6 feb 2012
Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland. Uitzending: maandag 13 februari 2012, 20:55u, Ned 2. Lees meer op: http://bit.ly/AgNmlX

Wordt het een dieprode maandag? Omstreeks de 13e februari verwacht het Griekse Ministerie van Financien uitsluitsel over een staatsschuld-deal. Maar ondertussen lijkt het bankroet van Griekenland onafwendbaar. Al tien jaar blijkt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid te hebben voorzien van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken. Het leverde Goldman Sachs honderden miljoenen op en was het begin van de structurele ondermijning van de euro.

De schulden van Griekenland zijn enorm en inmiddels staat Griekenland dan ook onder curatele van een trojka bestaande uit de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank. De bezuinigingen treffen een bevolking die nauwelijks begrijpt hoe het zo ver heeft kunnen komen. Wat gebeurde er precies in juni en december 2001? Goldman Sachs hielp het Griekse ministerie van financiën aan trucs om de schuld meer in de richting van 60% van het b.b.p. te brengen (het criterium voor deelname aan de euro). Zowel de bank als de Griekse overheid vonden het de normaalste zaak van de wereld. 'Iedereen deed het', zo heette het. Ook de Europese controleur, Eurostat, was op de hoogte van de deals en zag er geen kwaad in. Maar het verergerde de zaak voor Athene en zorgde voor de eerste barst in de idealen van de eurozone. Regisseur Alexander Oey ging voor Tegenlicht in New York, Londen en Athene op zoek naar antwoorden op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren en filmde in het Griekenland van nu de verwoestende gevolgen.

In deze aflevering de visies van:
- William D. Cohan, schrijver van 'Money and Power. How Goldman Sachs came to rule the world'. Cohan is een voormalig bankier die zich inmiddels tot onderzoeksjournalist en publicist heeft ontwikkeld. Zijn boek beschrijft de geschiedenis van Goldman Sachs van binnenuit.
- Nomi Prins, voormalig partner en managing director bij Goldman Sachs. Verliet Goldman Sachs in 2002 omdat ze het niet eens was met de koers die de zakenbank insloeg na de beursgang in 1999.Sindsdien actief bij de progressieve denktank Demos.
- Nick Dunbar is als financieel journalist werkzaam bij Bloomberg. Schreef in 2003 het eerste geruchtmakende artikel over de schuldswap van 2001. Auteur van het boek 'The Devil's Derivatives'
- Yannis Varoufakis, Grieks econoom. Protesteerde in 2005 bij Eurostat tegen de deal.
- Christoforos Sardelis, voormalig hoofd van het agentschap van de Griekse staatschuld. Houdt bij hoog en bij laag vol dat de deals geen nadelige invloed hadden op de schuldontwikkeling.
- Petros Christodoulou, de opvolger van Sardelis als hoofd van de Greek debt management agency. Begon als trader bij Goldman Sachs en was verbonden aan de Griekse Centrale Bank.

13 februari
Regie: Alexander Oey
Research: William de Bruijn
Productie: Helen Goossens
Eindredactie: Henneke Hagen en Jos de Putter
http://tegenlicht.vpro.nl/
Bankers kill! JFK murdered by the Private Banking Cartels
Geupload op 23 nov 2009
Geen beschrijving beschikbaar.
ABN AMRO investeert in omstreden Vedanta Resources Group
8 juni 2007

Oxfam Novib en de Landelijke India Werkgroep (LIW) hebben ABN AMRO Bank aangesproken op mensenrechtenschendingen en milieuvervuiling door hun Brits Indiase klant Vedanta Resources Group. Dit is een van de grootste mijnbouwbedrijven in India waarmee ABN AMRO financiële relaties onderhoudt. De activiteiten van Vedanta gaan lijnrecht in tegen het duurzaam mijnbouwbeleid van ABN AMRO. De bank heeft een gedragscode voor banken ondertekend (‘Equator Principles’) waarin sociale en milieurichtlijnen staan die worden gehanteerd bij investeringen. De implementatie van het duurzame beleid van de bank in de praktijk laat te wensen over.

Oxfam Novib en LIW hebben deze case steeds gezien als een kans voor de bank om hun duurzaam mijnbouwbeleid uit te voeren. Sinds 2005 hebben Oxfam Novib en LIW hierover enkele gesprekken gevoerd met de ABN AMRO en gevraagd aan de bank haar invloed aan te wenden om de geplande projecten en de situatie in de mijnen van Vedanta te verbeteren. De bank heeft ons laten weten dat zij inderdaad enkele gesprekken heeft gevoerd met Vedanta over hun duurzaam mijnbouwbeleid en dat zij vertrouwen heeft dat Vedanta aan verbeteringen werkt. Berichtgeving uit India geeft echter geen aanwijzingen van een veranderde houding van Vedanta. Lees verder...
Bankbreuken, krachs en beurspanieken voorbij.
28 november 1903