Overheid wapent zich tegen protest en verzet van de burger
door een van onze correspondenten op dec.02, 2013
 
Voorbereiding in volle gang
In het vorige artikel werd al het verloop  en doel beschreven van de huidige ontwikkelingen in Nederland en Europa. In dat deel ging het over het doel van de crisis en hoe dit past bij de huidige ontwikkelingen in Nederland, namelijk de totstandkoming van een “workforce” bestaande uit moderne slaven.
 
Hoewel de overheid hiervoor weer de tactiek van de kikker in het kokende water toepast, en Nederlanders van nature niet van de bank te branden zijn is het toch realistisch te beseffen dat op een zeker punt er protest en verzet zal gaan uitbreken. Hiervoor moeten dan uiteraard wel de voorzieningen en bevoegdheden geregeld zijn om hiertegen op te kunnen treden als staat zijnde. Hiervoor is men al bezig sinds de invoering van de ID-plicht en vanaf dat moment zijn de bevoegdheden en privacy schendende activiteiten alleen maar toegenomen en het is een bewezen feit dat de reden die ons werd opgegeven waar deze bevoegdheden voor nodig waren een wassen neus zijn. Immers, de resultaten van justitie zijn op jaarbasis alleen maar verslechterd van een pakkans van rond de 15% naar een schamele 2%! Lees verder...
 Gepubliceerd:  3 juli 2012 08:02
'Overheid faalt bij aanpak eigen misstanden'
AMSTERDAM - Ministeries, inspecties en diverse andere overheidsinstanties zijn regelmatig zelf betrokken bij grote misstanden. Bovendien stelt de overheid bij het aanpakken van misstanden het eigen belang boven dat van de burger.
 
Dat stelt de Expertgroep Klokkenluiders dinsdag tegenover NU.nl naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad. Het Openbaar Ministerie en de recherche treden echter niet op.
 
"Wij hebben meldingen ontvangen van misstanden binnen vrijwel alle ministeries", zegt voorzitter Gerrit de Wit. Volgens hem zijn er diverse gevallen bekend waarbij opzettelijk valse rapporten werden geschreven.
 
Justitie zou bij enkele incidenten een 'merkwaardige rol' hebben gespeeld omdat overheidsorganen en bestuurders niet werden vervolgd
 
De misstanden zijn opgenomen in een zwartboek dat later deze week naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. De klokkenluiders willen nog geen specifieke voorbeelden geven.
 
Chronologie
"Het is eerder een chronologie van misstanden waarbij de overheid betrokken is. Het meest essentiële in dit zwartboek is dat overheidsinstanties direct in de verdediging schieten als een misstand wordt aangekaart", stelt De Wit.
 
"Dan heb ik het over het ontkennen of verdraaien van feiten. Instanties als Justitie of de Algemene Rekenkamer worden dan partij tegen de klokkenluider. De overheid zou eigenlijk in dienst moeten staan van de burger, maar in dergelijke situaties wordt dat volledig omgedraaid."
 
Grootste vijand
"De overheid is op dat moment je grootste vijand", benadrukt de Wit. "Belangen van personen die bij de overheid werken wegen zwaarder dan het belang van de burger. Alle leden van onze Expertgroep hebben met deze weerstand te maken gehad.
 
De groep wil dat een onafhankelijk onderzoeksinstituut de meldingen eerst onderzoekt voordat de namen van de betrokkenen openbaar worden.
 
Door: NU.nl/Novum
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb