Pleegmoeder slaat meisjes bont en blauw
Door: Ingrid de Groot
29-10-13 - 07:01  bron: AD/RD
 Een pleegmoeder (64) die van Jeugdzorg de zorg kreeg over twee jonge meisjes blijkt hen vier jaar lang bont en blauw te hebben geslagen met een stok, riem, paraplu en een slipper. De kinderen werden volgens justitie voor hoerenkind en kind van de duivel uitgescholden en ze moesten op hun blote knieën op bakstenen zitten.
 
De vrouw bekent vrijwel alles en hoorde gisteren in de Rotterdamse rechtbank acht maanden cel eisen, waarvan vier voorwaardelijk. Volgens advocaat G. Maduro was het allemaal verklaarbaar. De vrouw hangt immers de Jehova's Getuigen aan, zei hij. Lees verder...
 
Zie ook:
Misbruikt onder toezicht
Gepubliceerd op 1 mrt 2012
De pleegouders M. uit het Brabantse dorpje Langenboom worden in april 2011 veroordeeld voor mishandeling en seksueel misbruik van hun pleegkinderen. De pleegouders beschikken over geen enkele pedagogische opleiding. De pleegmoeder blijkt zelfs zwakbegaafd. Toch krijgen ze van jeugdzorg in tien jaar tijd de verantwoordelijkheid over in totaal 77 kinderen. Vanaf het begin komen er klachten bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling binnen. Maar jeugdzorg blijft kinderen plaatsen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe veilig zijn kinderen die onder toezicht van de overheid in een pleeggezin zijn geplaatst? ZEMBLA laat zien hoe jeugdzorgorganisaties door falende communicatie kinderen ernstig in gevaar brengen.

http://zembla.vara.nl/Afleveringen.19...[tt_news]=51122&cHash=4bc7d3f24a9fd9ee6e­9dcf69a9a1b630
 
Zie ook: