Politie de beste vriend van Jeugdzorg
Harde confrontatie tijdens anti politiegeweld demonstratie
Gepubliceerd op 28 dec 2013
Op zaterdag 28 december 2013 was er de demonstratie voor het ontslag van burgemeester van Aartsen en de korpschef van de Politie Haaglanden Paul van Musscher, i.v.m de recente uitspraak in de zaak Rishi. De demonstratie begon bij het stadhuis van Den Haag. Na enkele toespraken volgde er een tocht naar het NS Station Hollands Spoor. Onderweg deden er zich al wat schermutselingen voor maar nadat het de demonstranten verboden werd om naar het station te gaan werd de situatie pas echt grimmig De politie hield twee mensen aan. De ongepaste wijze waarop is de openings-scéne van deze verslaglegging door We Are Change Rotterdam.

Wil je ons helpen om onafhankelijke media te blijven maken?
http://www.wearechangerotterdam.tv/we... 
Politie, waar is mijn aangifte?
Gepubliceerd op 14 okt 2013
http://politiewaarismijnaangifte.nl Van alle aangiften die bij de politie worden gedaan, leidt maar 5% tot een veroordeling. De Altijd Wat Monitor wil uitzoeken hoe dit kan. Heeft u hier ervaring mee? Vertel uw verhaal en help ons onderzoek!
Agenten parkeren op invalidenparkeerplaats
woensdag 18 december 2013
Verbijstering bij werknemers van het bedrijf Actemium in Veendam.
 
Met enige regelmaat zien zij hun overburen parkeren op één van de twee invalidenparkeerplaatsen bij het bedrijf. Uiteraard volstrekt illegaal en daar zijn ze zich van bewust. Hiervoor een boete krijgen van 360 euro is natuurlijk even slikken, maar die wordt wel keurig betaald. Lees verder
Hoofdagent Oost-Brabant ontslagen vanwege zedenzaak
maandag 14 oktober 2013 - 10:58| Auteur: Peter Juda
DEN BOSCH - Een hoofdagent van de politie Oost-Brabant is na een disciplinair onderzoek ontslagen door korpschef Frans Heeres. De man van 53 wordt verdacht van een zedendelict.

De hoofdagent die werkte in de regio Den Bosch, werd in december vorig jaar al buiten functie gesteld. Zijn ontslag is onvoorwaardelijk.

Zedenzaak
De politieman wordt verdacht van een zedendelict waarvan ook het strafrechtelijk onderzoek is afgerond. Het is nog onduidelijk wat de uitkomst daarvan is. De politie wil ook niet verder ingaan op de aard van de zedenzaak.

Onvoorwaardelijk disciplinair ontslag is de zwaarst mogelijke straf voor een (politie)ambtenaar.

do 28 apr 2011, 11:20
'Politie overtreedt wet met telecomgegevens'
DEN HAAG -  De gegevensuitwisseling tussen opsporingsdiensten en telecomaanbieders gebeurt niet volgens wet- en regelgeving. Dat concludeert het College bescherming persoonsgegevens (CBP) donderdag op basis van een eigen onderzoek.

Zoais volgens de privacywaakhond de beveiliging bij het opvragen van de telecomgegevens niet goed. Bovendien zijn er gebreken bij het toekennen van toegang van politiemensen tot de gegevens. Het CBP deed onderzoek bij het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT), het regionale politiekorps Haaglanden en de Dienst Nationale Recherche (DNR) van het KLPD.

Het CBP heeft zelfs geconstateerd dat de procedures voor het toekennen en intrekken van de bevoegdheid voor toegang tot het informatiesysteem van het CIOT er helemaal niet zijn bij de politie Haaglanden en de nationale recherche. Ook is er bij deze politiediensten geen goede beveiliging als rechercheurs rechtstreeks bij de telecombedrijven informatie opvragen. Gegevens worden vaak via een openbare telefoonlijn verzonden, zonder aanvullende beveiligingsmaatregelen.

De privacywaakhond onderzocht ook of het korps Haaglanden en de nationale recherche rechtmatig om de gevoelige informatie vroegen. Het bleek dat de politie Haaglanden vijf van de elf onderzochte aanvragen in strijd met de wet deed. De politie Haaglanden is het daar overigens niet mee eens. Bij de nationale recherche waren zelfs negen van de elf bekeken aanvragen in de ogen van het CBP onrechtmatig.

De politie Haaglanden laat verder weten maatregelen te hebben genomen. Het aantal aanvragers van telecominformatie is al 'drastisch' teruggebracht en het toekennen van autorisaties om informatie te mogen opvragen, wordt vastgesteld in een formele procedure. De betrokken politiemensen hebben onlangs een nieuwe instructie gekregen.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) was eind maart al op de hoogte van de bevindingen van het CBP. Hij gaf de politie en andere opsporingsdiensten tot 1 mei de tijd om hun leven te beteren. Korpsen die de fout in blijven gaan, mogen zelf geen gegevens meer opvragen. De minister laat na afloop van het ultimatum nagaan hoe de vlag erbij hangt en komt dan op de zaak terug.

Politie draait weer door - Amsterdam
Gepubliceerd op 14 aug 2012
Amsterdam , Lijnbaansgracht. Filmende jonge onnodig aangepakt door politie.

Vooraf : Meneer biedt volle medewerking op de voorwaarde dat hij geen handboeien om hoeft naar de bureau , maar toch vindt de politie het nodig om hem in de boeien te slaan , waardoor hij zich verzet tegen de arrestatie.

De jongen wordt na een waarschuwing volledig belaagd in plaats van het afpakken van zijn mobiele telefoon of hem rustig uitleggen dat hij zijn camera uit moet zetten.

- Door de vele reacties : Er is al een zaak geweest en de Agent is op "Non-actief" gezet. Daarnaast, dit account is niét van dezelfde persoon als de filmende persoon.
Foutparkeren door Politie
Door: AnjaH1962
Gesignaleerd in Doetichem
Foutparkeren word in Nederland gestraft met een boete van € 90, maar wie op een invalidenparkeerplaats parkeert zonder de hiervoor geldende invalidenparkeerkaart te voeren, riskeert al snel een boete van € 360, de politie schijnt deze regels te kust en te keur te mogen blijven overtreden en parkeert zonder zo'n specifieke invalidenparkeerkaart op een invalidenparkeerplaats, word het niet eens hoog tijd dat men ingrijpt betreft dit soort respectloze machtsvertoon van de politiemedewerkers?
 
Hieronder nog enkele foutparkeerhufters onder agenten:
 
   
Bron afbeeldingen: Facebook & Internet
Bellen achter het stuur
Door: AnjaH1962
Wie tijdens het rijden achter het stuur zit te bellen maakt kans op een boete van € 220 en mogelijk een kans op een rijverbod, maar toch word het nog regelmatig waargenomen dat politiemedewerkers op de weg hier maling aan hebben en de regels van de wet overtreden, word het niet eens tijd dat de Overheid hier gaat ingrijpen ter bevordering van onze verkeersveiligheid?
 
 
  
Wildplassende Motoragent
Door: AnjaH1962
Iedereen in Nederland wordt onderhand geacht te weten dat je een boete krijgt als je wordt gepakt tijdens het wildplassen, deze boetes liggen rond de € 130 per overtreding. Je zou denken dat dit ook voor de politiemedewerkers geldt maar toch gebeurt het dat ook zij de regels van de wet aan hun laars lappen maar hiervoor nooit aangepakt worden.
 
Wordt het niet eens tijd dat de overheid ook de politiemedewerkers gaan aanpakken?
 
Foto is immers het bewijs en ter verduidelijk hier nog eventjes het kentekenplaat:
 
Hieronder nog zo'n mooi voorbeeld van een wildplassende politiemedewerker:
...en ze weten het...
Menukaart Politie Terneuzen
Door: AnjaH1962
Eigen richting gemeente Terneuzen?
Op het menukaart van de politie Terneuzen kun je zien hoe zij  hun eigen regels maken, op dit menu staat bv. dat op het natuurlijke behoeften doen een boete van € 75 staat, natuurlijke behoeften doen staat gelijk aan het wildplassen waar volgens de wet een boete op staat van € 130. Lijkt meer een misleiding en invulling van de eigen regels daar in Terneuzen. Voor een grotere afbeelding en bron, klik afbeelding
Politie lapt de regels aan hun laars
by D&G
Zondag middag kwam ik om de hoek van het Leidseplein de volgende scene tegen: Politie bureau had waarscheinlijk teveel auto’s tegelijk beschikbaar. Een van de agenten vond het niet nodig een ander plaatsje te gaan vinden en even iets verder te lopen, maar parkeerde de politie bus gewoon op de stoep, half op straat buiten de vakken. En dan nog wel op een hoek, waardoor aankomend verkeer de situatie niet meer kan overzien.
 
Heel fraai allemaal!
 
Politie rijdt door roodlicht
Door: AnjaH1962

Iedere weggebruiker weet dat je, je aan de verkeersregels dient te houden zoals in de verkeerswet zijn omschreven, maar toch gebeurt het regelmatig dat Politiemedewerkers deze verkeersregels overschrijden zoals door roodlicht rijden, zie foto, zonder de daarvoor bestemde sirene voering.

Wanneer een gewone weggebruiker betrapt word bij het door het roodlicht rijden staat daar een boete van € 220 voor, maar hoe zit dat bij deze overtredende Politiemedewerkers die door het roodlicht rijden?

Wanneer worden deze verkeershufters aangepakt door de overheid ter bevordering van de verkeersveiligheid?

Hiernaast nog een foto waaruit blijkt dat de politiemedewerkers de verkeersregels aan hun laars lappen.

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb