Wil je ons helpen om onafhankelijke media te blijven maken?
http://www.wearechangerotterdam.tv/we...
De hoofdagent die werkte in de regio Den Bosch, werd in december vorig jaar al buiten functie gesteld. Zijn ontslag is onvoorwaardelijk.
Zedenzaak
De politieman wordt verdacht van een zedendelict waarvan ook het strafrechtelijk onderzoek is afgerond. Het is nog onduidelijk wat de uitkomst daarvan is. De politie wil ook niet verder ingaan op de aard van de zedenzaak.
Onvoorwaardelijk disciplinair ontslag is de zwaarst mogelijke straf voor een (politie)ambtenaar.
Zoais volgens de privacywaakhond de beveiliging bij het opvragen van de telecomgegevens niet goed. Bovendien zijn er gebreken bij het toekennen van toegang van politiemensen tot de gegevens. Het CBP deed onderzoek bij het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT), het regionale politiekorps Haaglanden en de Dienst Nationale Recherche (DNR) van het KLPD.
Het CBP heeft zelfs geconstateerd dat de procedures voor het toekennen en intrekken van de bevoegdheid voor toegang tot het informatiesysteem van het CIOT er helemaal niet zijn bij de politie Haaglanden en de nationale recherche. Ook is er bij deze politiediensten geen goede beveiliging als rechercheurs rechtstreeks bij de telecombedrijven informatie opvragen. Gegevens worden vaak via een openbare telefoonlijn verzonden, zonder aanvullende beveiligingsmaatregelen.
De privacywaakhond onderzocht ook of het korps Haaglanden en de nationale recherche rechtmatig om de gevoelige informatie vroegen. Het bleek dat de politie Haaglanden vijf van de elf onderzochte aanvragen in strijd met de wet deed. De politie Haaglanden is het daar overigens niet mee eens. Bij de nationale recherche waren zelfs negen van de elf bekeken aanvragen in de ogen van het CBP onrechtmatig.
De politie Haaglanden laat verder weten maatregelen te hebben genomen. Het aantal aanvragers van telecominformatie is al 'drastisch' teruggebracht en het toekennen van autorisaties om informatie te mogen opvragen, wordt vastgesteld in een formele procedure. De betrokken politiemensen hebben onlangs een nieuwe instructie gekregen.
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) was eind maart al op de hoogte van de bevindingen van het CBP. Hij gaf de politie en andere opsporingsdiensten tot 1 mei de tijd om hun leven te beteren. Korpsen die de fout in blijven gaan, mogen zelf geen gegevens meer opvragen. De minister laat na afloop van het ultimatum nagaan hoe de vlag erbij hangt en komt dan op de zaak terug.
Vooraf : Meneer biedt volle medewerking op de voorwaarde dat hij geen handboeien om hoeft naar de bureau , maar toch vindt de politie het nodig om hem in de boeien te slaan , waardoor hij zich verzet tegen de arrestatie.
De jongen wordt na een waarschuwing volledig belaagd in plaats van het afpakken van zijn mobiele telefoon of hem rustig uitleggen dat hij zijn camera uit moet zetten.
- Door de vele reacties : Er is al een zaak geweest en de Agent is op "Non-actief" gezet. Daarnaast, dit account is niét van dezelfde persoon als de filmende persoon.
Iedere weggebruiker weet dat je, je aan de verkeersregels dient te houden zoals in de verkeerswet zijn omschreven, maar toch gebeurt het regelmatig dat Politiemedewerkers deze verkeersregels overschrijden zoals door roodlicht rijden, zie foto, zonder de daarvoor bestemde sirene voering.
Wanneer een gewone weggebruiker betrapt word bij het door het roodlicht rijden staat daar een boete van € 220 voor, maar hoe zit dat bij deze overtredende Politiemedewerkers die door het roodlicht rijden?
Wanneer worden deze verkeershufters aangepakt door de overheid ter bevordering van de verkeersveiligheid?
Hiernaast nog een foto waaruit blijkt dat de politiemedewerkers de verkeersregels aan hun laars lappen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb