Mandarijnen, lekker gezond ? Pas op !
(zie ook uitzendingen)

Binnengekomen via de mail/met dank aan David D.: 

Sinds de mandarijnen in de aanbieding zijn, heb ik veel mandarijnen aangesleept én gegeten. Vanaf dat moment, gingen mijn slijmvliezen irriteren. Een vervelend verkoudheidgevoel. Ik vond het wel apart, maar ben de dagen erna gewoon doorgegaan met het eten van mandarijnen. Dit resulteerde in ‘griep’: de slijmvliezen nog steeds geïrriteerd, zwak en kortademig. Nu vraag ik mij af: is dit wel griep of zitten er soms veel gifstoffen in mandarijnen ? ( —Ga naar de rest van deze mail en bekijk de uitzendingen over mandarijnen en gifstoffen-)

Ik ging op zoek naar informatie over mandarijnen. En wat blijkt: er zitten zoveel gifstoffen in mandarijnen dat het schadelijk is voor de gezondheid.

Reportage Eén Vandaag: onthutsend
Eén Vandaag heeft een reportage gemaakt over mandarijnen. Volgens Milieudefensie zitten mandarijnen vol landbouwgiffen (meer dan 10 soorten), met name de mandarijnen van C1000. Milieudefensie nam een steekproef in acht supermarkten. En wat bleek? In sommige mandarijnen zitten zulke hoge concentraties gifstoffen, dat een kind bij inname van twee vruchten al meer gif zou binnenkrijgen dan volgens de internationale norm toegestaan is.
 
Leerstoornissen en gedragsproblemen
De giffen zitten niet alleen in de schil, maar ook op de vrucht zelf. Kinderen krijgen vrij snel irritaties aan huid en ogen. Op lange termijn kunnen de giffen leiden tot leerstoornissen, gedragsproblemen, motorische stoornissen. Met name voor kleine kinderen is dit zorgelijk, en het eten van mandarijnen uit de supermarkt wordt sterk afgeraden door Milieudefensie.
 
Voedsel en Waren Autoriteit: ‘veiligheid staat niet ter discussie’
En toch voldoen de mandarijnen aan de ‘wettelijke normen’ volgens de Voedsel- en Warenautoriteit, en de ‘autoriteit’ maakt zich dan ook ‘geen zorgen’. De veiligheid staat ‘niet ter discussie’ volgens hen. Bekijk de uitzending van Eén Vandaag.
 
Zie ook:
 
Aspartame: Toxicology
The “Pandora’s box of chameleon-like toxins and tumor agents”
Aspartame was never and cannot be proven to be safe. It is not and cannot be a diet aid because the formaldehyde (from the breakdown of the 10% methanol) gets stored in the fat along with some water. The National Soft Drink Association developed a 30-page protest (in the ’80s) that mentioned the fact that aspartame in a beverage was unstable, and that it reduced the levels of serotonin (a substance that gives one that “full” feeling), which can induce a craving for carbohydrates. Lees verder... 
 
Zie ook:
Efsa-Aspartaam.pdf
457 downloads
Moderne tarwe is het ‘perfecte chronische gif’
Juglen Zwaan24 november 2013
’s Werelds meest populaire graan is ook het dodelijkst voor de menselijke stofwisseling. Moderne tarwe is eigenlijk helemaal geen tarwe maar een ‘perfect chronisch gif’ volgens Dr. William Davis, cardioloog, schrijver en toonaangevend expert op het gebied van tarwe. Moderne tarwe is het ‘perfecte chronische gif’ volgens expert Natasha Longo.
 
Wereldwijd wordt nu ongeveer 700 miljoen ton tarwe verbouwd, waardoor het na maïs het meest geproduceerde graan is. Het wordt op een groter landbouwareaal verbouwd dan elk ander commercieel gewas en het wordt beschouwd als een zeer belangrijke voedselbron voor de mens. Ooit was dit oude graan voedzaam in een aantal opzichten, maar moderne tarwe is eigenlijk helemaal geen tarwe. Zodra de landbouwindustrie het overnam om een hogere opbrengst van de oogst te ontwikkelen, werd tarwe zodanig gekruist dat het uiteindelijk volledig verschilde van de oorspronkelijke genetische samenstelling. De voedingswaarde van moderne ongeraffineerde tarwe is met meer dan 30% afgenomen vergeleken met de oorspronkelijke genetische lijn. De balans en de verhoudingen die moeder natuur voor tarwe had gecreëerd werden daarmee ook gewijzigd en de menselijke spijsvertering en fysiologie konden zich simpelweg niet snel genoeg aanpassen aan de veranderingen.
 
Davis zegt dat de tarwe die we tegenwoordig eten niet de tarwe is die je oma at: ‘Het is een 45 cm hoge plant, door genetisch onderzoek in de jaren 60 en 70 gecreëerd’, zei hij bij ‘CBS This Morning’. Het heeft allerlei nieuwe eigenschappen waarover niemand je heeft ingelicht, zoals een nieuw eiwit, gliadine, dat er in zit. Het is geen gluten. Ik heb het niet over mensen met glutenintolerantie en coeliakie. Het gaat over iedereen, want iedereen is gevoelig voor gliadine eiwit, een opiaat. Dat ding verbindt zich aan de opiaat-receptoren in je hersenen, wat bij de meeste mensen de eetlust stimuleert, zodanig dat je 440 calorieën per dag meer eet, 365 dagen per jaar.’ Lees verder...
02 maart 2012
Unilever heeft met Becel Pro-activ weer een product in de markt gezet dat munt slaat uit uw gezondheidszorgen. Smeren maar, roept de multinational, dan kunt u zelf uw cholesterol verlagen. Maar de plantensterolen in het kuipje zijn niet voor iedereen geschikt. En ook de veiligheid is niet gegarandeerd.
 
Een te hoog cholesterolgehalte is een zaak voor de dokter, vindt foodwatch. Maar Unilever moedigt u aan om zelf te dokteren. De voedselgigant suggereert dat u zo hart- en vaatziekten voorkomt, terwijl dit niet is bewezen. Sterker nog, er zijn mogelijke aanwijzingen dat ze juist het risico verhogen op hart- en vaatziekten en aderverkalking!

Deze punten maakte foodwatch al eerder. Ruim 1500 consumenten stuurden sinds maart 2012 een protestmail naar Unilever om hun zorgen te uiten. Het product won zelfs het Gouden Windei 2012 met ruim 6600 stemmen! Unilever besloot echter om niet te luisteren en is nu zelfs een charmeoffensief gestart. In alle kranten staan paginagrote advertenties om u Becel Pro-activ aan te smeren. foodwatch roept daarom opnieuw consumenten op om een protestmail te sturen naar Unilever. Lees verder...
 
Zie ook:
Verordeningnr7182013.pdf
415 downloads
Gratis water propaganda
10 augustus 2012