Christelijk opvanghuis blij met vervolging
Door: redactie  30-10-13 - 14:41  bron: ANP
Het streng christelijke opvangcentrum De Terebint in Nieuwleusen (Overijssel) is blij met de vervolging van een 72-jarige oud-pleegmoeder van een van de gezinshuizen. Niet omdat de huidige directie denkt dat zij echt kinderen heeft misbruikt en mishandeld en hen heeft onderworpen aan een streng christelijk regime, maar omdat de visie van het opvangcentrum op de kwestie dan eindelijk kan worden verteld.
 
Dat heeft het bestuur van De Terebint laten weten. Over het opvangcentrum op orthodox-gelovige grondslag wordt al jaren in de openbaarheid geklaagd, maar het bestuur wilde tot nu toe nooit reageren. 'Vanuit het bijbelse principe: word je geslagen, keer dan de andere wang toe.' Lees verder...
Belastende verklaringen over De Terebint in Punthorst
woensdag 10 juli 2013 | 22:58 Laatst bijgewerkt: 11-7-2013 | 13:29
Het televisieprogramma De Vijfde Dag van de EO heeft in een reportage belastende verklaringen naar buiten gebracht over leefgemeenschap De Terebint in Punthorst.
 
Acht medewerkers en oud-bewoners deden in het programma hun beklag over wantoestanden bij de christelijke leefgemeenschap. Volgens de geïnterviewden schiet de zorg er tekort en wordt het geloof gebruikt om mensen te manipuleren. Daarnaast zouden er wantoestanden voorkomen waarbij mensen worden geslagen en vastgebonden. De Terebint is in het programma om een reactie gevraagd op deze beschuldigingen. De leiding wilde er niet op ingaan, omdat het roddel en achterklap zou zijn. 
 
Justitie doet al ruim een jaar onderzoek naar strafbare feiten bij De Terebint in Punthorst en het aanverwante gezinshuis De Loot in Nieuwleusen. Een vrouw die dertig jaar als bewoonster en als medewerkster verbonden was aan De Terebint wil aangifte doen van geestelijke manipulatie en fraude met zorggelden.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb