wo 07 jul 2010, 16:57
Pianist in Thaise cel om pedofilie

Bangkok - Een bekende Russische pianist hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Mikhail Pletnev is aangehouden op zijn vakantieadres in Thailand. Hij wordt verdacht van kindermisbruik.

Gevierd pianist Mikhail Pletnev (53) zit vast op verdenking van pedofilie. Hij heeft minderjarige kinderen misbruikt, onthulde een bron dichtbij de politie.

Het bewijs tegen de man is overweldigend, vervolgt de bron. Niet alleen heeft de politie met een aantal slachtoffers gesproken, Pletnev fotografeerde zichzelf ook met de jongens.

Overigens ontkent de man alle feiten, maar mocht het toch tot een veroordeling komen dan riskeert de Rus maximaal twintig jaar celstraf.
Roddelsites suggereren pedo-seks BN'ers
Showbiz • Geplaatst door Rob (R@b)  op 06-07-2006
Twee roddelsites suggereren vandaag dat Paul de Leeuw en André van Duin wellicht seks hebben gehad met minderjarigen. Dat doen ze naar aanleiding van een vage ingezonden brief die ooit gestaan heeft op de site Stelling.nl en waarin een zekere Bart van W. een aantal bekende Nederlanders ervan beschuldigt in het verleden vaste bezoekers te zijn geweest van 'de Festivalbar' te Amsterdam, indertijd ''the place to be'' voor pedofiel Nederland.

Bart van W. noemt in zijn brief onder meer de namen van Paul de Leeuw, André van Duin en oud burgemeester van Amsterdam en PvdA-senator Ed van Thijn. Zij waren volgens Bart regelmatig bezoekers van de 'Boys Club Amstel', waar veel minderjarige jongens te vinden waren.

De site Sterrenstek.nl publiceert er vandaag over. Dat is een site waar je moet betalen om het bericht te kunnen lezen, hetgeen totaal niet nodig is omdat de bewuste brief namelijk nog steeds op internet te lezen is. Die is reeds in 2004 gepubliceerd op Kleintje Muurkrant en staat nog steeds op Stelling.nl (even scrollen naar Brieven uit de nor (6)).

Roddel- en achterklapsite ZIJOnline publiceert vandaag ook delen uit de brief, met de mededeling dat die op Stelling.nl heeft gestaan en dat het heel opvallend is dat geen van de heren Bekende Nederlanders ooit aan de bel heeft getrokken om deze Bart van W. voor de rechter te slepen.

En passant wordt er ook nog vermeld dat een 'verslaggever' van Sterrenstek gebeld heeft met Bart van W. met de vraag of zijn identiteit diende te worden beschermd. Opvallend is dat het antwoord dat Van W. geeft, tot op de letter gelijk is aan de slotzin van zijn brief uit 2004. Hetgeen de vraag oproept of er wel gebeld is of dat het een gevalletje copy/paste is van een vage internetpublicatie van twee jaar terug, om Bekende Nederlanders in een kwaad daglicht te stellen.

 

Roddelsites pakken uit