Hongerstaking Annego Strumphler
Den haag, 5 juni 1974
Terwijl de Tweede Kamer zich vanmiddag met de affaire Dennendal bezighield, houdt de verpleegkundige Annego Strumphler voor het Tweede Kamergebouw een hongerstaking n.a.v. het ontslag dat zij kreeg van de Heldring Stichtingen te Zetten.
Documentaire over het Boddaert-tehuis

In 1903 opende de verpleegkundige Elisabeth Boddaert haar eerste tehuis voor 'de moeilijke jeugd'. Onder het motto 'overwin het kwade door het goede' werden kinderen hier na schooltijd gastvrij opgevangen. Het 'Boddaert-tehuis' onderscheidde zich door de liefdevolle en individuele aandacht voor de pupillen. Tucht heerste er niet. Wel werd er een strakke dagindeling gehandhaafd en stonden netheid en zindelijkheid er hoog in het vaandel.
 
De documentaire toont de dagelijkse bezigheden in het opvanghuis. De kinderen, gekleed in een schort en met kortgeschoren hoofden, houden zich geconcentreerd bezig met timmeren en koken, ramen lappen en tuinieren, lezen en handwerken, wassen en strijken, messen slijpen en lepels poetsen. Aan het einde van de dag is er tijd voor een maaltijd en een gezamenlijk spel.
 
regisseur Bernard (Albert) Mullens
productiejaar 1920
land Nederland
categorie Non-fictie
genre documentaire
trefwoorden handenarbeid
geografische namen Amsterdam, Nederland
persoon in beeld Elisabeth Boddaert
originele titel Boddaert-tehuis
productiemaatschappij Alberts Frères Amsterdam
datum laatste wijziging 26 oktober 2011
 
Zie voor de film:
 
Zie ook:

Maak jouw eigen website met JouwWeb