ma 02 dec 2013, 13:43
Britse sociale dienst haalt kind weg uit baarmoeder

AMSTERDAM - In Groot-Brittannië heeft de sociale dienst toestemming gekregen van de rechter om een vrouw te verdoven en haar baby uit haar baarmoeder te halen. Volgens de autoriteit gebeurde dit in het belang van de Italiaanse vrouw die tijdens een werkttrip in Engeland een zenuwinzinking kreeg.

De vrouw volgde in Engeland een cursus. Volgens haar omgeving werd de paniekaanval veroorzaakt door het niet regelmatig innemen van haar medicatie voor haar stemmingswisselingen. Vijf weken nadat de vrouw was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, werd ze naar eigen zeggen gedwongen verdoofd. Toen ze weer ontwaakte bleek tot haar verbijstering dat haar kind met een keizersnede ter wereld was gebracht en in een opvanghuis zou worden geplaatst.  De rechter oordeelde daarna dat het kind in aanmerking zou komen voor adoptie wegens het risico dat de moeder een terugval zou krijgen.

Het incident heeft voor een internationaal juridische conflict gezorgd. Volgens haar advocaten was er geen medische noodzaak. "In de veertig jaar dat ik advocaat ben, heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Ik kan begrijpen dat iemand die ernstig ziek is niet kan instemmen met een medische procedure, maar een gedwongen keizersnede is nog nooit gebeurd", aldus een advocate van de Italiaanse vrouw.
Bureau Jeugdzorg grootste kindermisbruiker
by onze verslaggever — last modified 30-07-2013 13:50
 Het duurt minimaal nog twee en half tot drie maanden voordat het Gerechtshof beslist tot strafvervolging van Bureau Jeugdzorg en medewerkers in verband met bedrijfsmatige kinderhandel en deelname aan een criminele organisatie. Deze organisatie is internationaal, ondersteunt internationaal westers terrorisme en wil maatschappelijke verandering ook in Nederland. Per wijk komen er twee of meer medewerkers van Bureau Jeugdzorg die alle gezinnen ten titel van kinderbescherming uit rechercheren en bevindingen melden bij de Raad voor de Kinderbescherming als ware zij criminele informanten. Het ophalen van de kinderen zal voelen als een ouderwetse razzia. 
 
De Deltamethode wordt dit genoemd. Opgesteld door een consortium van particuliere professionals die of het vak niet verstaan of criminele opzet bezitten. Het laatste is meest waarschijnlijk want het opzettelijk schenden van kinderrechten kan niet samengaan met jeugdbescherming. Erik Gerritsen van Bureau Jeugdzorg maakt zich er steevast druk om vertrouwenspersonen die het beroepsgeheim niet doorbreken om kindermishandeling te melden bij de grootste kindermishandelaar van Nederland: Bureau Jeugdzorg. Dat Bureau Jeugdzorg de grootste kindermishandelaar van Nederland is blijkt uit het rapport van de Commissie Samson waarin het onweerlegbare feit bewezen is dat kindermisbruik binnen de organisatie van Bureau Jeugdzorg sinds 1945 onverminderd hoog is. Minimaal worden kinderen onder toezicht van Bureau Jeugdzorg 2,5 keer meer mishandeld dan bij gemiddelde gezinnen thuis. Lees verder
Misdrijven Bureau Jeugdzorg bewezen
In een uitzending van de EO bewijst Jan-Dirk Sprokkereef vice-voorzitter van Jeugdzorg Nederland en bestuurder bij Bureau Jeugdzorg Utrecht zelf de misdrijven van Bureau Jeugdzorg. Op Goede Nieuws wordt onthuld dat de Bureaus Jeugdzorg door het hele land kinderen gijzelen en mishandelen en misbruiken en verwaarlozen voor geld. Jan-Dirk Sprokkereef bewijst de gijzeling van kinderen of althans hij bewijst de onrechtmatige dwang en drang door zijn organisatie. Lees hier verder 
Documentaire toont misstanden Jeugdzorg Rotterdam
Misbruik in de jeugdzorg
Geupload op 8 feb 2012
Seksueel misbruik in de jeugdzorg. Hoe omvangrijk is het en hoe heeft het kunnen gebeuren? Inmiddels gaat het al om bijna vijfhonderd gevallen. Hoe kan het in de toekomst worden voorkomen? En kan dat wel? Of valt misbruik niet tegen te houden? Na misbruik in de Katholieke kerk zijn nu de ogen gericht op Jeugdzorg. Zijn de kinderen wel in veilige handen van de hulpverleners?

En gaat het om verjaarde gevallen of vindt het misbruik nog steeds plaats? Kinderen werden onder verantwoordelijkheid van de overheid in jeugdinstellingen en bij pleegouders geplaatst. Was er wel genoeg controle op de hulpverleners? En waren zij wel goed gescreend?

In de eerste aflevering van Rondom 10 in 2011 vertellen slachtoffers hun verhaal en gaan ze in discussie met jeugdzorgmedewerkers, pleegouders en politici over hoe het misbruik heeft kunnen gebeuren en vooral hoe het in de toekomst moet worden voorkomen. En of het wel te voorkomen is. Is dat een realistische verwachting? Want is het misbruik van de kinderen een specifiek probleem van de jeugdzorg of is het een breed maatschappelijke kwestie?

Aan de discussie zal ook Rieke Samson-Geerlings, de voorzitter van de onderzoekscommissie deelnemen. Lees hier haar oproep aan allochtone slachtoffers van misbruik in de jeugdzorg om zich te melden. Tot nu toe heeft uit deze categorie zich nog niemand gemeld, terwijl Samson Geelings denkt dat wel tientallen en mogelijk honderden allochtonen in de jeugdzorg zijn misbruikt.

Rieke Samson-Geerlings doet met haar commissie onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen of pleeggezinnen zijn geplaatst. Essentieel voor het onderzoek is de informatie van personen die misbruik van minderjarigen hebben meegemaakt of ervan weten. Daarvoor is het Meldpunt van de commissie-Samson in het leven geroepen. Dit meldpunt is te bereiken op het telefoonnummer 070-3765872. Daarnaast kunt u uw verhaal sturen naar meldpunt@comsamson.nl.

Overigens heeft, naast de commissie-Samson, ook de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) onderzoek verricht naar kindermishandeling, waar ook seksueel misbruik onder valt. 27 gevallen van (bijna) fatale afloop werden onder het voorzitterschap van Pieter van Vollenhoven bestudeerd. De Onderzoeksraad moest daaruit concluderen dat de overheid, die bij een melding wordt aangesproken op haar verantwoordelijkheid voor de fysieke veiligheid van het kind, deze verantwoordelijkheid onder de huidige omstandigheden niet kan waarmaken. De raad verwijt daarbij de professionals een afwachtende houding, maar ziet ook hun afhankelijkheid van de medewerking van de betrokken ouders. Het volledige rapport is te lezen op de site van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid.

Naast Rieke Samson-Geerlings zal ook NRC-redacteur Joep Dohmen aanschuiven om te discussiëren over misbruik in de jeugdzorg. Dohmen is op dit gebied vooral bekend van zijn berichtgeving over seksueel misbruik in de Katholieke kerk. Onder meer vanwege zijn boek Vrome zondaars werd hij uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2010. Het boek vertelt het verhaal van slachtoffers en daders, en biedt daarmee een analyse en een onthullend overzicht van de aard en de omvang van het misbruik in de Rooms-Katholieke kerk.

Voor slachtoffers van onder meer seksueel misbruik en mishandeling bestaat tevens al meer dan 45 jaar psychologische hulpverlening van Stichting Korrelatie. Als onafhankelijke organisatie is Korrelatie voor iedereen beschikbaar voor hulpverlening en advies op het terrein van zorg en welzijn. De stichting helpt cliënten de regie weer in eigen hand te nemen bij het oplossen van hun problemen.

26 februari 2011 http://tvblik.nl/rondom-10/misbruik-i...
Kritiek op jeugdzorg